Verdienen mooie mensen meer?

Mooie mensen blijken gelukkiger dan mensen die er minder mooi uit zien. Ze verdienen meer en krijgen sneller de perfecte job. Dit stellen onderzoekers van de Universiteit van Texas.
Uit onderzoek blijkt dat mooie mensen over het algemeen gelukkiger zijn. Dit geluk heeft voornamelijk te maken met het financiële voordeel dat schoonheid blijkbaar toch oplevert.
Volgens de onderzoekers kan geconcludeerd worden dat schoonheid voor grotere rijkdom op verschillende vlakken zorgt. Mooie mensen verdien over het algemeen meer en trouwen vaak met mooie mensen die ook veel verdienen.
Volgens de onderzoekers is de uitkomst niet geheel onlogisch. Aantrekkelijkheid geeft vaak een lichte voorsprong bij het krijgen wat je wilt hebben in het leven. Denk hierbij aan een sollicitatiegesprek of een eerste afspraak. Het helpt bij het maken van een eerste indruk en bij het overtuigen en beïnvloeden van mensen. Mooie mensen blijken sneller het voordeel van de twijfel te krijgen waarbij onaantrekkelijke mensen dit vaak niet krijgen.

Het onderzoek gaat zowel voor mannen als voor vrouwen op, maar vrouwen blijken direct meer geluk te hebben dan mannen.
Tja, wat vinden jullie?

Liefs Xx Oonna

Bron: nu.nl

Geef een reactie